Ezt látni kell!

2023.11.27. 19:56

Megnéztük a dobogókői téli csodavilágot, kilátóból gyönyörködtünk a teliholdban +FOTÓK

Walczer Patrik

Gyönyörű látvány fogadta azokat, akik érte mentek

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Hétfőn reggelre vármegyénk nagy része fehérbe öltözött és bár a kora délutáni órákban elolvadt a lepelnyi hóréteg, azért a hegyekben még maradt némi mutatóba a fehér csodából. Így a Gerecse, a Pilis, a Vértes és a Visegrádi-hegység magasabban fekvő részei is havasak maradtak. Az Esztergomhoz tartozó Pilisszentlélek háztetőit és az udvarokat még délután is fehér lepel borította.

Az 1111-es úton, Két-bükkfa-nyereg felé haladva, a Pilisszentlélek feletti kanyarban haladva egyszerre láthattunk két évszakot, hiszen a völgyben lévő fák még tele vannak sárguló-barnuló falevelekkel, míg a pilisszentléleki völgyhídtól felfelé már minden csupa fehér. Másrészt a Pilis népszerű kirándulóhelyén, a Fekete-hegyen is 1-2 centiméternyi hó fogadta az erdőjárókat.

Hétfő délután csak mintegy két tucatnyian sétálgattak Dobogókőn, tehát a webkamera felvételek láttán ezúttal nem indult el tömeg a hegytetőre. Egy kiránduló a menedékház mögötti kilátónál egy kis hóembert épített, mások a panorámában és a Duna túlpartján elterülő Zebegényt, illetve Szobot ellepő felhőket örökítették meg. Bár csak 2-3 centiméter hó hullott hétfőn, kedden akár tovább hízhat a hóréteg.

Egyébként a vastag felhőrétegből Vác irányából felbukkanó teliholdat még zavartalanul lehetett fényképezni, majd kora estére köd lepte el a hegytetőt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában