Valentinianus

2023.11.16. 11:00

Megemlékeznek a római császárról

Körtvélyfáy Dina

Komárom Valentinianus császárra emlékezik a komáromi Klapka György Múzeum. Az uralkodó 375. november 17-én halt meg Brigetióban. A megemlékezés 16 órakor kezdődik a császár emlékművénél, a molaji városrészben. A programon Számadó Emese múzeumigazgató mond beszédet, közreműködik a Legio Brigetio.

A Brigetio Öröksége Látogatóközpontban nemsokára nagyszabású kiállítás is nyílik Város születik, Komárom újjáépítése Trianon után címmel. A megnyitó november 24-én lesz, a vendégeket dr. Molnár Attila polgármester, Ódor János, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének elnöke és Számadó Emese köszönti majd. A megnyitón beszédet mond Szarka László történész, a Selye János Egyetem tanára, a Rubicon Intézet főmunkatársa. Közreműködik továbbá Káplán György énekművész, a Magyar Kultúra Lovagja.

Az ezt követő novemberi programjuk 28-án, 17 órakor kezdődik. Ekkor Turi Zsolt pénzügyőr alezredes, helytörténész tart előadást a 110 éve, Ó-Szőnyben született dr. Nagy Endre Afrika-vadászról a Brigetio Öröksége Látogatóközpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában