Beruházás

2023.11.29. 19:00

Már a nyergesújfalui Lucart üzem is tanúsított

Az idén 70. születésnapját ünneplő Lucart két újabb gyára, köztük a Nyergesújfalun 75 munkavállalót foglalkoztató is megszerezte az egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerre vonatkozó nemzetközi tanúsítványt.

Kemma.hu

Várhatóan már jövőre eléri Lucart az eredetileg 2030-ra kitűzött célját, hogy az összes gyára rendelkezzen a munkavállalók egészségügyi és biztonsági irányítási rendszerére vonatkozó tanúsítvánnyal. Most ehhez a Nyergesújfalun 75 munkavállalót foglalkoztató üzem is csatlakozott, hiszen ISO 45001:2018 tanúsítványt kaptak.

A Lucart Group-nak 11 gyára van, amelyből egy Nyergesújfalun található. Ez a magyarországi üzem és a franciaországi Laval sur Vologne-ban található volt a 9. és a 10. a sorban, amely most megkapta az egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszerre vonatkozó tanúsítványt.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a fenntartható és biztonságos jövőről alkotott elképzelésünk konkrét eredményekben ölt testet. A magyarországi és franciaországi gyáraink tanúsítása kézzelfogható jele annak, hogy folyamatosan elkötelezettek vagyunk a magas szintű egészségügyi és biztonsági előírások garantálása mellett a termelés minden szakaszában” – mondta Massimo Pasquini, a Lucart Group vezérigazgatója.

Nyergesújfaluval és Laval sur Vologne-val az ilyen tanúsítvánnyal rendelkező Lucart gyárak aránya a 2022-ben mért 64 százalékról 91 százalékra emelkedett. A 100 százalékos tanúsított gyárak arányt eredetileg 2030-ra tűzte ki a Lucart Group. Ám ezt várhatóan már jövő év végén elérik, amikor a spanyolországi Arangurenben található üzem is megszerzi a tanúsítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában