Kemma.hu videó

2023.11.15. 20:00

Különleges vendég a tatabányai Jókaiban: Erdei Zsolt tartott edzést a fiataloknak +fotók, videó

Különleges napjuk volt szerdán a Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola tanulóinak, ugyanis az ökölvívás alapjait sajátíthatták el az olimpiai bronzérmes ökölvívótól, Erdei Zsolttól.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

– A Tatabányai Sport Club Ökölvívó Szakosztálya kereste meg az iskolánkat, hogy lenne egy ilyen lehetőség, mi pedig természetesen örültünk neki, hogy minket választottak elsőnek, azonnal adtuk magunkat hozzá – emelte ki Berta Szilvia, az intézmény egyik testnevelő tanára.

Az egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok, Erdei Zsolt tartott népszerűsítő órát a Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola diákjainak, akik hatalmas örömmel fogadták. A bemelegítés után az alapokkal ismerkedtek meg. Először az alsósok, majd a felsősök vettek részt a bemutatóórán.

– Elsősorban az a cél, hogy a sportra neveljük a gyerekeket. Ökölvívó múlttal rendelkezem, nekem ez a szerelmem tulajdonképpen. Azon vagyok, hogy minél több gyereket tudjak bevinni az ökölvívóterembe, mert minél nagyobb tömeggel tudunk mozogni, annál nagyobb a lehetősége annak, hogy egy olyan gyémántot találunk, egy olyan gyereket tudunk kiválasztani, aki később aztán lehet, hogy nemzetközi szinten is megállja a helyét és eredményt hozhat hazánknak – emelte ki Erdei Zsolt.

Azontúl, hogy a szakemberek remélik, egyre több gyermek választja majd a sportágat, még egy szempont kerül fókuszba.

Tatabányai ökölvívás
A TSC Ökölvívó Szakosztályánál versenyeztetéssel is foglalkoznak, tíz éves kortól várják a gyerekeket. Kettő újabb korcsoport került be, U10 és U12. A korhatárt lejjebb vitték, ugyanis korábban tizenhárom éves kortól lehetett csak versenyezni. Minden hétköznap délután fél öttől hat óráig tartják az edzéseket, amelyekre hobbistákat és versenyezni vágyókat egyaránt várnak. Rózsa András vezetőedző és Csonka Zsolt edző segítségével ismerkedhetnek meg a sportággal.

– A másik fontos cél a rendszeres testmozgás, hogy minél több gyerek sportoljon. Azt gondolom, hogy a legfontosabb, hogy egészséges életük legyen. Egy olyan felnőttkoruk legyen, ahol van tartásuk, megbecsülésük, ismerik a tiszteletet, az alázatot. Ez mind-mind olyan tulajdonság, amellyel mondjuk egy ökölvívóteremben felruházzák a gyerekeket – hangsúlyozta Erdei Zsolt.

A tanulók reggel tudták meg, hogy ki lesz a meglepetésvendég

– Az első órákon a gyerekek fényképet néztek róla, illetve egy-egy mérkőzését meg tudták nézni az interaktív tábláinkon – árulta el Berta Szilvia, az intézmény egyik testnevelő tanára.

A budapesti Madárfészek Ökölvívó Akadémia Erdei Zsolt, „Madár” neve alatt, ökölvívó utánpótlás neveléssel foglalkozik. Néhány sportoló a Tatabányai Sport Clubtól is felkerült, többek között Csonka Zsolt.

Az ökölvívás úgy gondolom, hogy tradicionális sportágunk és kevesebb teret kapott mostanában a gyerekek körében, és ezen szeretnénk változtatni

– emelte ki Csonka Zsolt, a TSC Ökölvívó Szakosztályának edzője.

Az akadémia és a TSC egyfajta közös megegyezése alapján, Erdei Zsolt hetente egyszer Tatabányán tart edzést, illetve a szakmai munkát felügyeli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában