Fórum

2023.11.28. 11:27

Kósa Lajos Tatabányán: mi a béke pártján vagyunk! +fotók

Tatabányán folytatódott a Nemzeti Konzultációval kapcsolatos Országjárás, amelyre a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség invitálta az érdeklődőket. A Tulipános Házban szervezett rendezvényen részt vett Kósa Lajos, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség alelnöke is, aki beszélt a migrációs veszélyről, Ukrajna és az unió helyzetéről is.

Kemma.hu

Kósa Lajos szerint az ukrán háború ügye is fontos kérdés, és az unió azon az állásponton van, hogy Magyarország szállítson fegyvereket és adjon pénzt az ukránoknak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője a Tulipános Házba invitálta az érdeklődőket és Kósa Lajost, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség alelnökét, hogy az ismét meghirdetett Nemzeti Konzultációval kapcsolatban megoszthassák a hallgatósággal a gondolataikat és meghallgathassák a véleményeket. Kósa Lajos a program előtti sajtótájékoztatón kiemelte: a Fidesszel egyetértésben indította a Kormány a Nemzeti Konzultációt olyan kulcsfontosságú, sorsfordító kérdésekről, mint a migráció ügye, amelyben éles a vita Brüsszellel.

– Brüsszel azt szeretné, ha beengednénk a migránsokat, mi pedig nem értünk velük egyet. A magyar választók már többször kinyilatkozták, hogy nem kívánnak migránsokkal együtt élni az országunkban.

Kósa Lajos hozzátette: az ukrán háború ügye is fontos kérdés. Az unió azon az állásponton van, hogy Magyarország szállítson fegyvereket és adjon pénzt az ukránoknak.

– Mi azt mondjuk: szolidárisak vagyunk az ukránokkal. Ezt jelzi, hogy több mint másfél millió ukrán embert segítettünk át a határon, és minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy rendezzük a sorsukat. Ám mi a béke pártján vagyunk: nem akarunk szállítani fegyvereket az ukránoknak. Azt gondoljuk, aki az ukránokat akarja finanszírozni, tegye meg, de mi még az uniótól a nekünk járó finanszírozást sem kaptuk még meg. Nekünk nem jár semmi, de még a semmiből is adjunk az ukránoknak? Ezt nem szeretnénk.

A politikus az unió költségvetési kérdését is kiemelte.

– Az unió átvert mindenkit. Miközben világossá tette, hogy nem fogják módosítani az uniós költségvetést, előterjesztettek egy több mint 100 milliárdos költségvetési módosítást olyan indokokkal, amelyek az összes korábbi nyilatkozatnak élesen ellentmondanak. Ilyen volt, hogy kinyilvánították: a covid járvány utáni helyreállítási alap a legjobb kondíciójú hitel a világon, közben kiderül, hogy 17 milliárd euróval nőttek a kamatköltségek. Van egy háború miatti szankciók okozta súlyos gazdasági válság, mely következtében éppen most megy tönkre Németország. Mindenütt infláció, és szenved a gazdaság. Költségvetési kiadásokat jóváhagyni akkor lehetne, ha lenne mögötte koncepció, de nem tudnak semmit sem mondani. Emellett gyermekvédelmi kérdésben is kérdezzük a magyarokat, hogy tudjunk egyeztetni az unióval. Mert komoly kérdésekről, komoly csatákról van szó. Fontos számunkra, hogy világos legyen, mi a magyar emberek véleménye. Így tudjuk, hogy mit képviseljünk Brüsszelben.

A sajtótájékoztatót követően Bencsik János köszöntötte a vendégeket és Kósa Lajost, aki az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökeként szólt szuverenitási és idegenrendészeti kérdésekről is. Bencsik János kiemelte: bonyolult időszakban éljük az életünket, forrongó, széttartó környezetben. Európa régen volt hasonló helyzetben. Nincs meg azaz egészséges életösztön és józan ész, amely együttesen tud segíteni abban, hogy ezeket a helyzeteket világosan lássuk. A beszélgetések, a találkozások ezért is fontosak.

A fórumon Bencsik János után Kósa Lajos beszélt az embereket foglalkoztató nagy kérdésekről, majd a jelenlévők feltehették kérdéseiket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában