Támogatás

2023.11.28. 12:33

Korszerű mikroszkóppal tanulhatnak a diákok Esztergomban

A társadalmi felelősségvállalás jegyében 600 ezer forint támogatást nyújtott a Richter Gedeon Nyrt. az esztergomi ESZC Bottyán János Technikum részére, melyből az intézmény egy kimagasló optikai teljesítménnyel bíró Olympus CX23 típusú mikroszkópot vásárolt meg.

Walczer Patrik

Garai Zoltán is kipróbálta az új mikroszkópot

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A közelmúltban megtartott átadón részt vett Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnöke, Dévényi Tamás, a dorogi és budapesti tanüzemek vezetője is. Az iskolát Dávid Andrea, az ESZC Bottyán János Technikum igazgatója, valamint néhány pedagógus képviselte.

Dávid Andrea ismertette, hogy 2016 óta indítanak a Richter Gedeon Nyrt.-vel közösen 5 éves vegyésztechnikusi képzést, melyre az általános iskola elvégzését követően jelentkezhetnek a diákok. Bemutatta a labort is, melynek kapacitása 16 fő, éppen ezért ekkora létszámmal szokták indítani a képzéseket. A nagy érdeklődés miatt minden évben túljelentkezés van és hogy a jelentkezők felvétele függ a központi írásbeli vizsga sikerességétől is.

Garai Zoltán említette, hogy a vállalat életében fontos az utánpótlás, hiszen a bizonyos időközönként nyugdíjba vonuló munkavállalók helyett szükség van megfelelő végzettségű, a vegyipar és a szakma iránt kifejezetten érdeklődő, elhivatott fiatalokra. A főmérnök örömtelinek nevezte, hogy az idei tanévben a nyolcadik vegyésztechnikusi képzést indították el az intézménnyel közösen, és reméli, hogy a jövőben bővíthetik a képzést, ezáltal a tanulmányaik befejezését követően a tanulók minél nagyobb számban vállalhatnának munkát a vállalat dorogi gyáregységében.

Az átadón természetesen bemutatták a jelenlévőknek az említett mikroszkópot is, melynek beszerzése jelentős mérföldkövet jelentett a labor és egyben az iskola életében. Az oktatók elmondták, hogy ha a tanórák keretein belül preparátumokat készítenek, akkor különböző nagyítások alatt lehet megtekinteni például a növények szöveteit. Az eseményen szemléltetésképp a hagyma sejtjeit vehettük közelebbről szemügyre. Végül Dávid Andrea köszönetet mondott Garai Zoltánnak a támogatásért. 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában