Elismerés

2023.11.28. 18:20

Kitüntetést kapott Tatabánya aranykezű virágboltosa

Bartus Béláné aranykoszorús dísznövénykertész és virágkötő mester Komárom-Esztergom Megye Kézművese kitüntetést kapott a vármegyei közgyűléstől.

Kemma.hu

Bartus Béláné Szabó Margitnak az elismerést november 24-én, pénteken Esztergomban az iparkamara térségi irodájában adta át Bencsik János országgyűlési képviselő és Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.

A kitüntetett 1951. október 22-én született Hajdúnánáson, és az általános iskola elvégzése után, 1970-ben a Győri Mezőgazdasági Iskola dísznövény termesztő és kertépítő szakán végzett. Később, 1978-ban virágkötő továbbképzésen vett részt a Kecskeméti Kertészeti Főiskolán. Az 1979/1980-as tanévben a Kertészeti Egyetemen végzett virágkötészeti tanfolyamot, 1982-ben pedig Budapesten tett dísznövénykertész és virágkötő mestervizsgát.

Bartus Béláné Margitka 1977 óta dolgozik virágkötőként, továbbá virágbolti eladóként dolgozott a Tatabánya város által üzemeltetett virágboltban. 1997 óta saját virágüzletét vezeti Tatabányán, Sárberekben. A szakmai körökben is nagyra tartott Florette Virágboltba Tatabányáról és környékéről is visszajárnak az elégedett vásárlók.

Bencsik János országgyűlési képviselő hivatalos közösségi oldalán is gratulált Bartus Bélánénak a kitüntetéshez.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában