Óvoda

2023.11.07. 06:29

Kicsit tovább nőtt a nagyok Macija Nyergesen

A nyergesújfalui Bóbita Óvoda és Bölcsőde vezetője, Gál Dóra azt kérte a település önkormányzatától, hogy a Május 1. téri központtal működő intézmény bázisán növekedhessen a reggelente öt-hat éves gyerekeket váró Maci-csoport létszáma.

Fenyvesi Károly

Alaphelyzetben huszonöt apróságot tudtak úgymond hivatalból engedélyezetten fogadni ebben a csapatban. Kérelem érkezett egy szülőtől. Családja az idei év nyarán költözött a Duna-parti városba. Az érintett életkorú gyermek sajátos nevelési igényű, nagyon fontos neki és családja számára az óvodakötelezettség teljesítése. 

Az úgynevezett intézmény-kijelölést a vármegyei pedagógiai szakszolgálat szakértői bizottsága szeptemberben küldte el a Bóbitának. A városi önkormányzati képviselő-testület tagjai legutóbbi, soros ülésükön egyhangú voksolással úgy döntöttek, hogy a Maci-csoport eddigi huszonötös létszáma legfeljebb húsz százalékkal nagyobb lehet. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában