Természet csodái

2023.11.05. 11:30

íme a Dunakanyar 5 legvarázslatosabb helye - neked melyik a kedvenced?

Nektek melyik a legkedveltebb kirándulóhelyetek a Dunakanyarban? Várjuk a fotóitokat a [email protected] mailcímünkre.

Kemma.hu

A Dunakanyar az év minden évszakában más, varázslatos arcát mutatja, amit egyszer mindenkinek érdemes látnia. Olyan helyeket rejt, ahol garantált a feltöltődés és a kikapcsolódás. Az Aktív Magyarország most a Dunakanyar top 5 helyét gyűjtötte össze, ahol kirándulni barátokkal, családdal is tökéletes választás.

Mint írták, meséket, legendákat, hősöket rejt a Pilis és a Visegrádi-hegység szurdokvölgyekkel, barlangokkal, kolostorromokkal, „sziklaszobrokkal” teli tája, amely felfedezésre csábít. A térség szurdokvölgyei romantikus neveikkel csábítanak: a Holdvilág-árok egy óriási játszótér, a Rám-szakadék egy igazi kalandpark. Piliborosjenő határában kővé vált teve mozgatja meg a fantáziád, onnan kőhajításnyira pedig az Egri csillagok díszletvárát nézheted meg. A Spartacus ösvényen szarvasok nyomába lépsz, a Prédikálószék kilátásának látványa pedig arra fog csábítani, hogy újra és újra visszatérj.

TOP 5 hely a Dunakanyarban:

  1. Szigetcsúcs, Kisoroszi
  2. Prédikálószék
  3. Visegrádi királyi palota és vár
  4. Leány- és Legény-Barlang
  5. Spartacus-ösvény

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában