Segítség

2023.11.19. 17:30

Idén is bőséges adomány érkezett az agostyáni ovisoknak

Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az esztendőben is óvodájukat támogatják az agostyániak a nyári búcsú jótékonysági bevételéből.

Kemma.hu

Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a támogatást november 15-én kapta meg az intézmény. Agostyánban augusztus végén évről-évre megszervezik a Szent-Ágoston napi búcsút, amelynek a különböző programok, a bál és a hagyományos felvonulás mellett elmaradhatatlan része a jótékonysági vásár és a tombolasorsolás is. 

– Idén először, Tata Város Önkormányzata támogatásával az Agostyánért Egyesület szervezte a búcsút, nagy köszönet jár nekik ezért a munkáért, melynek nyomán közel 200 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági akciókból. Ennek az összegnek a felét, az egyesület döntése nyomán az agostyáni óvoda kapja meg, a másik felét pedig további helyi programok megrendezésére fordítják – árulta el Dr. Varga András a körzet önkormányzati képviselője, a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke. A Bergengócia Óvoda az adomány összegéből egy nagyobb kirándulást tervez, a nevelési év végén, jövő májusban ugyanis a győri állatkertbe látogatnak majd el.

Az önkormányzatnak az ovisok biztonsága is fontos, most egy adománynak köszönhetően egy kicsit még nagyobb biztonságban tudhatják gyermekeiket szüleik az óvodában. A terület képviselője átadta azt az életmentő EpiPen gyógyszert az intézménynek, amivel a súlyos allergiás reakciót lehet kezelni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában