Fejlesztés

2023.11.06. 19:13

Hőszivattyúval fűtik az idősek klubját Nagysápon

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megvalósult fejlesztés révén energetikai szempontból önellátó lett a szociális alapellátó szolgálat, vagyis az idősek klubja épülete – közölte Balogh Miklós nagysápi polgármester az önkormányzat közösségi oldalán.

Walczer Patrik

Tájékoztatása szerint az intézményben az elektromos áramot eddig is napelemek biztosították, de mostantól a földgáz üzemű készülék helyett a legkorszerűbb hőszivattyú biztosítja a fűtéshez szükséges energiát. Az úgynevezett levegő-víz típusú Mitsubishi zubadan típusú berendezést a közelmúltban üzembe is helyezték. 

Balogh Miklós közölte: a megújuló energiaforrások használatával éves szinten milliós nagyságrendű összegeket spórolhat meg az önkormányzat, egyúttal hozzátette, hogy a jövőben arra törekednek, hogy a klímatudatosság jegyében mindegyik intézménynél megvalósíthassák az energiafüggetlenséget. A település hivatalos oldalán közzétett tájékoztató szerint a beruházás összköltsége 4 millió forint volt, melyre a LEADER program keretében nyílt lehetőség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában