Döntés született

2023.11.07. 14:44

Hamarosan megkezdődik Esztergom legkritikusabb kereszteződésének körforgalommá alakítása

2024 első félévében megkezdődik Esztergom legkritikusabb kereszteződésének körforgalommá alakítása. Így döntöttek a királyváros önkormányzati képviselői a november 7-ei rendkívüli testületi ülésen.

Pöltl Zoltán

Egy 2022 májusában tartott fórumon a majdani körforgalomról bemutatott tervrajz

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Négy napirendi pont ügyében ült össze kedden az esztergomi önkormányzat képviselő-testülete, mely ülés során többek között a Dobogókői, Terézia és Petőfi utca találkozásához tervezett körforgalom megépítése kapcsán is döntöttek. 

Az ügy már évek óta létezik, mint elképzelés, melynek lényege, hogy Esztergom legkritikusabb kereszteződésének megoldására körforgalommá alakítsák át ezt a csomópontot. Szeptember első hetében arról tájékoztattuk cikkünkben olvasóinkat, hogy az esztergomi képviselő-testületi döntés szerint a TOP Plusz Városfejlesztési Programterv módosítása alapján egy uniós forrást kínáló pályázatba bekerült a fent jelzett találkozásánál építendő körforgalom projektje. 

A november 7-ei döntés értelmében a város benyújtotta a pályázatot, Hernádi Ádám polgármester pedig az ülést követően egy mondatban arról posztolt, hogy „Döntött a testület: '24 első félévében indulhat a körforgalom építése”.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában