Élelmiszerbank

2023.11.28. 17:26

Fotókon a szívből jövő tatai összefogás: rekord mennyiségű adomány gyűlt össze

Rekord eredménnyel zárult az ország legnagyobb élelmiszer gyűjtése. Tatán több mint egy tonna felajánlás érkezett.

Goletz-DeáK Viktória

Sokan adtak jó szívvel. Ez kellett a rekordhoz

Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

A Baráth Team SE tagjainak és önkénteseinek, illetve a Magyar Élelmiszerbank Egyesületének akcióján rekord mennyiségű adomány gyűlt össze nemrégiben Tatán. Az egyesület közleménye szerint Baráth-Vági Éva egyesületi elnök vezetésével a csoport tagjai és a Bláthy iskola önkéntesei kimagaslóan teljesítettek. 

– Rekord mennyiségű csomagot tudunk eljuttatni a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően. A támogatók biztosak lehetnek benne, hogy az adományaikkal a helyben élőket segítették. Az összegyűjtött élelmiszereket ugyanis az Élelmiszerbank a gyűjtés környékén működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban, illetve a leghidegebb januári hetekben – írták közleményükben.

Vigyük végbe saját jótetteinket, ne várjunk rá, hogy mások tegyék meg helyettünk. A legkisebb jótett is elnyeri jutalmát. 

– fogalmaztak, és közleményükben azt is elárulták, hogy főként idős emberek, nagycsaládosok, családsegítő szolgálatok és gyermekotthonok ellátottjai, fogyatékkal élő emberek, hajléktalanok és az ország legelmaradottabb településein lakók részesülnek majd a 3-5 kilogrammos csomagokból.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában