Készül

2023.11.08. 06:40

Fotókon a Kertvárosban épülő új társasház: kiderült, mennyibe kerülnek majd a lakások

Tatán a kertvárosi részben épül az új társasház, az egyedülállóktól a nagycsaládosokig mindenki találhat magának megfelelő lakást.

Goletz-DeáK Viktória

Tatán, a kertvárosi városrészben, a Gábor Áron és a Deák Ferenc utca kereszteződésben lévő, egykor üres területen már állnak az épület falai. Horváthy Lóránt, a kertvárosi városzrész képviselője az építkezés helyszínén elmondta, hogy régóta szerette volna, hogy az üres területet megfelelően hasznosítsák. Ezért is örült annak, amikor megtudta, hogy társasházat terveznek rá. Külön megköszönte a kivitelezőnek, hogy az egyeztetések során figyelembe vették a város kéréseit és csökkentették az épület területét. 

Huszár László, a Flat-Bau Invest Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy 11 lakással kevesebb épül meg végül, így összesen 38 új otthon várja majd az új lakóikat. Az ingatlanok között vannak kisebb 30 négyzetméteresek, de a nagycsaládosok is találhatnak maguknak megfelelő, 90 négyzetméteres lakást. 

A társasház honlapjáról kiderül, hogy már több ingatlan is gazdára talált, de még vannak foglalhatóak. A weboldalon feltüntetett adatok szerint a 4 szobás, 87,27 négyzetméteres alapterületű, 26,9 négyzetméteres terasszal rendelkező lakást 99,9 millióért vásárolhatjuk meg, ami 875 ezer forintos négyzetméterárat jelent. A kisebb, csupán 2 szobás, 39,56 négyzetméteres, 5,49 négyzetméteres terasszal rendelkező lakás pedig 46,5 millió forintba kerül, vagyis kicsit több, mint 1 millió forintos négyzetméteráron értékesítik. Ezekhez kötelezően meg kell vásárolni egy-egy helyet a mélygarázsban, aminek ára 3,81 millió forintba kerül, míg a hozzá tartozó tároló 1,27 millió forint. 

Kamarás Dorottya építész elmondta, hogy a tervezésnél figyeltek arra, hogy nagy zöldfelület maradjon a területen.
− Az oldalkert 5 méteres, a kertvárosi rész felé pedig minimum 10 méteres. Az épület Deák Ferenc utcai oldala három szintes lesz. Illetve lesz egy negyedik szintje, ami az utca felől visszahúzva egy sokkal kisebb alapterületű szint lesz. A Gábor Áron utca felé viszont sokkal kevésbé intenzív beépítésű, csupán két szintes lesz. A korábbi engedélyhez képest 11 lakással lesz kevesebb, így összesen 38 lakás lesz kialakítva, 5 darab üzlethelyiség és egy közösségi tér a földszinten. A mélygarázsban összesen 48 parkoló lesz, amit a Deák Ferenc utca felől lehet majd megközelíteni. Az épületnek az előkertje zöld területként lesz kialakítva, a közterülettől nem lesz elválasztva − magyarázta az építész. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában