Zöldben

2023.11.03. 21:19

Fenyőket ültettek a dorogi diákok - intézményvezetők és alpolgármester is segített nekik

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló „Dorog, Mária utca zöldben 2020” című projekt részeként feketefenyőket ültettek el az Eötvös, Petőfi és Zrínyi iskolák diákjai a Szent Borbála Szakkórház parkjában.

Walczer Patrik

Feketefenyők kerültek a dorogi kórházparkba

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

 A feladatokban az intézmények vezetői, sőt, még Dankó Kristóf alpolgármester is segédkeztek, végül a közreműködő tanulók neveit tartalmazó táblákat is elhelyezték a fáknál.

A TOP-os projekt keretében az előző években már megújult a Mária utca, jelenleg pedig jó ütemben haladnak a mintegy 250 négyzetméter alapterületű piac építési munkálatai is. Mindemellett az önkormányzat a város több helyszínén, így a kórháznál, a temetőnél, a Szent József-templomnál, a Mátyás király utcában és a Mária utcában is fejleszti a zöldfelületeket. A kórházparkba például összesen 23 feketefenyő került.

Bartl Ildikó, a Dorogi Polgármesteri Hivatal beruházási főtanácsosa a helyszínen elmondta, hogy a zöldterületek megújítása terén klímastratégiai szempontokat is figyelembe vettek és egy szakember térképezte fel, illetve tervezte meg, hogy az egyes városrészekben milyen beavatkozásra van szükség. Így született döntés az elöregedett, allergiát okozó fák eltávolításáról, de ezen terv szerint kerültek helyükre az újabb fák, valamint a cserjék és az évelő növények is. Egyébként a teljes TOP-os projekt kivitelezésének összköltsége 668 millió forint, melyből az európai uniós támogatás 150 millió forint, a fennmaradó hányad pedig az önkormányzati önrész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában