Jegyzet

2023.11.07. 21:00

Erzsi néni brigádja már rég kinőtte az óvodát... bezzeg az unoka!

Öregszem, ezért talán nem meglepően, óvodáskori emlékeim is beugranak. Például, hogy az ebéd utáni kötelező alvás után, a padlótól pár centi magasságban lévő ágyvászon alatt, csapatként fakerekű teherautót tologattunk. Nem volt egy csendes járat.

Fenyvesi Károly

 Ötletként Erzsi óvó néni brigádot kovácsolt belőlünk. Míg a többiek szunyókáltak, mi segítettünk neki vasalni, rámolni az épületben lévő kis szolgálati lakásában. Kis csodával, triónk megmaradt egy csapatban a helyi általános iskola egyik osztályában, az esztergomi Bottyán-technikumban, évekig együtt fociztunk településünk focicsapatában. Szép évek voltak.

Vélhetően napjainkban is vannak nagyon ötletgazdag óvó nénik mindenhol. Csapatuknak a ténykedése úgy tűnik, nem lett egyszerűbb. Egyik vármegyei kisvárosunk képviselő-testületének legutóbbi ülésén a napirendi pontok között szerepelt az egyik ovi idei év őszén kezdődött egy esztendei munkaterve is. Vélhetően a régi világ szerinti gépírópapíron huszonöt oldalon sorakoztak a szikár tények, az elképzelések, a tervek megvalósítását segítő lehetőségek. Elsődleges célként volt megjelölve a gyermekek mindenek felett álló érdekeinek tiszteletben tartásával, nyugodt légkör biztosítása az óvodában. Rendben. 

Néha én megyek el legkisebb unokánkért egykori óvodámba ebéd után. Nagyot kacagva rohan felém az udvaron. Az apróságokra figyelő óvónők arcán is látom a mosolyt. Ezért dolgoznak. Közös az örömünk. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában