Talány

2023.11.27. 12:45

De mit csinál egy kutya a könyvtárban?

A fenti kérdés költői és valahol a válasz is benne van: a kutyusok a gazdijukkal együtt immár bemehetnek az esztergomi könyvtárba. A kutyabarát könyvtár témája mellett az önkormányzat több napirendi pontról határozott november 16-ai ülésén, így például a helikopteres mentősszolgálat támogatásáról is.

Pöltl Zoltán

Az esztergomi városi könyvtárba ezentúl a kutyák is beléphetnek

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A legutóbbi novemberi önkormányzati képviselő-testületi ülésen több napirendi pontban döntött Esztergom vezető plénuma. Az előterjesztések között szerepelt a 2023. évi közfoglalkoztatásról szóló is. A döntés értelmében az önkormányzat lehetőséget kap 10 fő foglalkoztatására 2023. december 1. napjától 2024. február 29. napjáig. 

A másik szavazásnál arról határoztak a városatyák, hogy Esztergom támogatja az Ister-Granum EGTC-t egy, a városunkba kerülő nagyobb műszaki tartalmú kerékpáros pihenőhely kialakítását célzó pályázati önrészének finanszírozását. Az ülés ötödik napirendi pontja volt a bevezetőben említett kutyabarát intézmény ügye. A voksolásnál arról döntöttek a képviselők, hogy engedélyezik a Helischer József Városi Könyvtárkutyabarát intézménnyé válását. 

A városházi beszámolóban olvasható: „Az állatok szeretete fontos emberi érték, ahogy fontos az is, hogy kulturált kutyatartáshoz ideális feltételek legyenek biztosítva, de nem elengedhetetlen a nem kutyatartókkal való békés egymás mellett élés elősegítése és ápolása. Éppen ezért Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint a könyvtár fenntartója, támogatta az intézmény igazgatójának kérését.” Ugyancsak ezen az ülésen dőlt el, hogy Esztergom támogatja a Medicopter Alapítványt, mely azzal a kéréssel fordult az önkormányzat felé, hogy a légimentők hatékony munkáját támogassák új eszközök és felszerelések vásárlásához. Mint a városházi összefoglalóban fogalmaztak: „Az Alapítvány célja, hogy az egész országra kiterjedően elősegítse a hatékonyabb mentést, ezen belül a légimentést, és e tevékenység ellátásához biztosítsa a szükséges anyagi, tárgyi és személyi feltételeket.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában