Bejelentés

2023.11.19. 09:48

Bencsik János videón számolt be a tatabányai vasútállomás akadálymentesítéséről

2024 tavaszán kezdődhet a tatabányai vasútállomás ideiglenes akadálymentesítése. Többek között ez derült ki Bencsik János országgyűlési képviselő videójából.

Kemma.hu

Azt jelenleg nem lehet tudni, hogy az orosz-ukrán háború mikor ér véget, így azt sem, hogy a kormány által elhalasztott beruházások mikor valósulhatnak meg. Ugyanakkor a tatabányai vasútállomás akadálymentesítése nem tűr halasztást. Ezzel a gondolattal vezette fel Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője azt a videót, amelyben a beruházás hátteréről beszél. 

Elmondta: a vasútállomás teljes átalakítása egy mintegy 40 milliárd forintos tétel, amely ebben a gazdasági helyzetben biztosan nem valósulhat meg egy-két éven belül. Ám a liftekkel történő akadálymentesítés nem ekkora nagyságrendű munka, így azt mindenképpen el lehet és el kell végezni. A videón bejelentette: a pénzügyi fedezet rendelkezésre áll, a vasúti hatósági engedély is adott, ezért kereste fel a vasúttársaságot, hogy a beruházás menetéről informálódjon. 

Ebben partnere volt Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, aki megjegyezte: Bencsik János komoly lobbitevékenysége célt ért, Lázár János miniszter után most a MÁV vezetőinél járt az ügyben. Dr. Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy 2024 tavaszán egy régen várt beruházást tudnak megkezdeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában