Véradók napja

2023.11.30. 19:17

Átadták az elismeréseket a jubiláló véradóknak Tatabányán - fotókon a díjazottak

Vármegyei ünnepségen köszöntötték a többszörös véradókat a tatabányai József Attila Könyvtárban. Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese úgy fogalmazott az eseményen: talán már sikerül legyőzniük a járvány véradásokra gyakorolt negatív hatását, hiszen akkor az első váradók száma csökkent.

Kemma.hu

Köszönet mindenkinek a támogató segítségért, de főként azoknak, akik rendszeresen nyújtják karjukat, hogy ezzel másokat segítsenek, életeket mentsenek

– emelte kiünnepi köszöntőjében a Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezetének programján dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese.

Kardos Istvánnal, a Magyar Vöröskereszt főigazgatójával együtt adták át Telek Csaba kitüntetését, amelyet a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat felterjesztése alapján, a Belügyminiszter adományozott számára önkéntes véradóként végzett példamutató munkájának elismeréséül. Telek Csaba 137-szer nyújtotta karját, hogy ezzel segítsen másokon. 

Dr. Bognár Ferenc, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom vármegyei szervezetének elnöke és Kardos István adta át azoknak a többszörös véradóknak az elismerését, akik megjelentek az ünnepi programon. Kétszáznál is több név szerepelt a dokumentumokon, mindazok, akik húsz, vagy annál több jubileumi véradáson vettek részt.

A legkiemelkedőbbek között volt száz feletti megosztott véradásért Dombi Zsolt István, aki 200 teljes és 80 ferezis véradáson volt, valamint Ficsor Sándor, aki 90 teljes és 87 ferezisen nyújtotta karját. Százötvenkétszer adott vért Farkas Gábor, és százszoros váradóként oklevelet vehetett át Balom Győző. 

Az eseményen elhangzott Adolf Józsefné neve, aki Magyar Vöröskereszt Nyergesújfalui Területi szervezetének vezetőjeként Véradómozgalomért Emlékérmet kapott. „Véradó Barát Munkahely” lett az oroszlányi BorgWarner Kft., s a Véradó Mozgalom Támogatásáért Oklevelet az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola vehette át, amelynek igazgatója, Valkó Miklós 2022-ben lett 90 szeres véradó. A kitüntetéseket a fővárosi központi ünnepségen vehették át. 

Az eseményen Gyalókai Kitti, a tatabányai Árpád Gimnázium tanulója közreműködött, majd dr. Bognár Ferenc zárógondolataival és köszönetnyilvánításával ért véget a program.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában