Karácsonyfa

2023.11.29. 17:39

A polgármester saját kezűleg tűzte ki a csúcsdíszt Esztergomban

Hernádi Ádámtól megszokhattuk, hogy ha teheti, minden akciódús városi eseményen komoly szerepet vállal. Így volt ez, amikor például Esztergom-Kertvárosban saját kezűleg csavarta be az új lámpaoszlopok tetejére hágva a közvilágításhoz szükséges villanykörtét. Ezúttal az esztergomi karácsonyfa csúcsdísze felrakásánál jeleskedett az ország első városának első embere. Az esetről fotó is készült.

Pöltl Zoltán

Nem csak Esztergom egyik legfontosabb látványossága a minden évben advent elején felállított főtéri karácsonyfa, de a vonzáskörzetében lévő települések lakói is csodájára járnak. Az örökzöldről már korábban is hírt adott Facebook-oldalán az esztergomi polgármester.

Akkor a fenyőfa kiválasztását illusztráltra rövid zenés videóval, amint a Pilisi Parkerdő területén a szelektálás után dolgozni kezdett a láncfűrész. A történet akkor folytatódott, amikor a fa megérkezett a térre

Most, november 29-én pedig, a felállítás után, immár a karácsonyi díszek is helyükre kerültek. A csúcsdíszt maga Hernádi Ádám tűzte a legfelső pontra.

A látványos mozzanat egy kosaras daruval történt, a polgármester ennek fedélzetén emelkedett a magasba, hogy egy stilizált hópihe formájú, szemet gyönyörködtető díszt tegyen a csúcsra. A felékesített fenyővel – ha korábban nem, akkor – december 1-jén, pénteken találkozhat majd a közönség, amikor 17:30-kor látványos jégrevüvel megnyílik a főtéri jégpálya, illetve étel-ital bárok, vásározók várják az Esztergomi Adventi Vásár látogatóit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában