Közgyűlés

2023.11.27. 11:30

A fiatalok lelki egészsége került a középpontba a komáromi Magyar Ifjúság Konferencián

A Csillagerődben tartotta közgyűlését a Magyar Ifjúság Konferencia, amelyen két elismerést is átadtak.

Körtvélyfáy Dina

A köszöntők után átadták a Magyar Ifjúsági Konferenciáért díjakat, amelyet idén Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója vehetett át

Forrás: Komárom/Facebook

A közgyűlés résztvevőit dr. Molnár Attila, polgármester, Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Bárdos Gyula, a CSEMADOK országos elnöke, Nagy-Vargha Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár és Varga-Bajusz Veronika, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár is köszöntötte.

Nagy-Vargha Zsófia úgy fogalmazott, a világjárvány és a háborúk időszakában az egyik legégetőbb kérdéssé a fiatalok lelki egészsége vált. Hozzátette, a határon túli ifjúsági szervezetek számára is elérhető a tárca támogatási csomagja. Olyan ifjúsági szervezetek pályázhattak, amelyek programjaikba mentálhigiénés szakembert vonnak be.

Az államtitkár szólt arról, hogy jövőre is folytatni szeretnék az idén sikerrel zárult, lelki egészséggel foglalkozó előadássorozatot, amelyet 13-14 éves fiataloknak szerveztek olyan témákról, mint az iskolai bántalmazás, a testkép kérdése vagy a digitális veszélyek. Az államtitkár a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásáról biztosította a 24 éve alapított Magyar Ifjúsági Konferencia Egyesületet.

A köszöntők után átadták a Magyar Ifjúsági Konferenciáért díjakat, amelyet idén Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója vehetett át.

A MIK a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztető fóruma, amelyet 1999-ben alapítottak a magyar kormány kezdeményezésére, széles körű magyarországi és határon túli magyar szervezeti részvétellel. A szervezet célja, a hazai és külhoni ifjúsági szervezetek közötti párbeszéd, a szakmai fejlesztő találkozások koordinálása, a határokon átnyúló programok és rendezvények elősegítése, a magyar ifjúság bevonása az össznemzeti ifjúságpolitika alakításába.

Jelenleg 45 tagszervezete van 10 régióból (Bánság és Regát, Burgenland, Erdély, Felvidék, Horvátország, Kárpátalja, Muravidék, Vajdaság és a diaszpóra). Tagjai között találhatók pártok ifjúsági szervezetei, hallgatói csoportosulások, cserkészegyesületek, egyházak ifjúsági szervezetei és civil szervezetek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában