Túl korán

2023.11.09. 06:56

995 grammal született a kis Lora - hálás édesanyja mondott köszönetet a tatabányai kórháznak

A szákszendi anyuka a PIC, vagyis a koraszülött osztály orvosainak köszönte meg a rengeteg segítséget, szakértelmet és törődést, amit a tatabányai Szent Borbála kórházban tapasztalt.

Goletz-DeáK Viktória

A kis Lora még az 1 kilogrammot sem érte el, amikor megszületett

Forrás: beküldött

A közösségi oldalon mondott köszönetet Kovács-Onódi Melinda a Tatabányai Koraszülött Osztály dolgozóinak. Mint azt a hálás szákszendi édesanya leírta, augusztus 16- án 995 grammal, a 28. hétre megszületett a család PICi hőse: Kovács Lora.

Nagyon korán érkezett. A kislánynak ugynais csak november 8-án kellett volna megszületnie. Azonban a sors máshogy döntött! 

Melinda a Kemma.hu-nak elárulta, hogy 28 hetes terhesen került a a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti És Nőgyógyászati Klinikára, ahol két nap múlva sajnos beindult nála a szülés. 

lora pic
Kovács-Onódi Melinda és kislánya összesen 74 napot töltöttek kórházban, mielőtt végre hazamehettek
Forrás: beküldött

– Elkezdett kinyílni a méhszáj, nem tudni mitől, de nem lehetett megállítani a folyamatot. Mivel Lora faros volt, és korábban már volt császármetszésem, így a pici sürgősségi császárral született meg. Nagyon nehéz volt, mert kezdetben nem mondtak semmit, csak hogy kritikus napok várnak rá. A napokból hetek lettek. Így telt el a fővárosi klinikán nagyon lassan négy hét. Arra gyanakodtak, hogy sorvadnak a belei, így leállították a táplálását, ám végül minden jól alakult, beindult az emésztése – kezdte a történetüket Melinda, akit végül mentő szállított át Tatabányára.

– Amikor stabil lett Lora állapota, koraszülött mentővel átvitték Tatabányára, hogy közelebb legyünk a családhoz. Itt már csak „hizlaldára” volt csak szükségünk, illetve egy kis oxigén támogatásra az elején. Összesen hat hetet töltöttünk el a tatabányai koraszülött osztályon. Ganzler Krisztina doktornő előtt le a kalappal, ő a szíve lelke az osztálynak! Hihetetlen segítőkészek voltak és nagyon figyeltek mindenre. Összesen 74 napot töltöttünk a két kórházban, de most már végre otthon lehet Lora a szerető családjával – árulta el az édesanya, aki csak hálával tud gondolni az orvosokra és nővérekre, akik megmentették a kislányát. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában