Idősek Napja

2023.10.11. 11:43

Vértessomló legidősebb lakóit köszöntötték

Több mint fél évszázados múltra tekint vissza a településen az idősek köszöntése. A Vöröskereszt helyi alapszervezete már a hatvanas években megteremtette az októberi köszöntés hagyományát.

Kemma.hu

A fiatalok táncos köszöntése sem maradhatott el

Forrás: vertessomlo.hu

A rendező szervezet titkára, Golda Zoltánné fogadhatta a Művelődési Házban a vendégeket, akiket valóban a falu apraja-nagyja ajándékozott meg szeretettel összefűzött műsorával. A másfél órás köszöntő műsor alatt színpadra léptek az általános iskolások, a nemzetiségi dalkör, valamint a nemzetiségi táncegyesület kicsi és ifjúsági csoportja.

- Az év minden napján szeretettel gondolunk mindannyian az időseinkre, hiszen megtanították nekünk azokat az alapfontosságú dolgokat, mint a gondoskodás, becsület, szeretet, a másokra való odafigyelést, tiszteletet, alázatosságot. Olyan értéket adtak és adnak át, amit mi is továbbadunk gyermekeinknek, unokáinknak – hangzott el. 

Dr. Hidas János elnök köszöntőjében a személyes találkozások, a család és a szeretet fontosságát emelte ki. Igó István polgármester a falu valamennyi idős lakója számára azt kívánta, hogy az előttük álló évtizedek teljenek egészségben, boldogságban, szeretteik körében, s hogy még sokszor találkozhassanak ilyen körben az októberi ünnepségen.

Rorhbacher János helyettes plébános is üdvözölte a megjelenteket. Az atya beszédében így fogalmazott: a műsort nézve a lelkében kinyílt egy emlékkönyv a végén egy rajzolt nagy szívecskével. Látta a gyerekeket, idősebbeket, és életre kelt az emlékkönyv, amelyet vissza is lehet lapozni. 

Köszöntötték külön a legidősebb falubelieket is. A 87 esztendős Kalocsainé Németh Margitot és Zentai Jánost, aki 89 éves, majd következett az ízletes vacsora előtti nyitány, a generációk, nagyszülők, unokák közös tánca.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában