Kemma.hu videó

2023.10.29. 14:47

Szilvalekvár illata lengte körbe a pergő szoknyákat a tatai Kenderkében +fotók, videó

Gyerekek és a szülők is táncra perdültek az őszi mulatságon.

Kemma.hu

Farkas Emőke Ringató foglalkozásán, népi dalok közepette, együtt táncoltak, tapsoltak, lovacskáztak a szülők a gyerekekkel

Forrás: 24 Óra

Fotó: G.D.V.

Ismét jó hangulatban telt a szombat délután a Tatai Kenderke Néptánc Egyesület által szervezett szüreti szilvás táncházban. A program mi mással, mint szilvalekvár főzéssel kezdődött. Az érdeklődők megismerkedhettek a hagyományos befőzés csínjával és elleshették nagyanyáink praktikáit, hogy még ízletesebb lekvárok készülhessenek otthon is. Mire elkezdődtek a kézműves foglalkozások, már kellemes szilvalekvár illat töltötte be a szobákat. A gyerekek ezúttal szilvamagból nyakláncot készíthettek, de akár szilvát is nemezelhettek. 

Közben már a táncteremben gyűlt az aprónép, akik Farkas Emőke Ringató foglalkozására érkeztek. A népi dalok közben együtt táncoltak, tapsoltak, lovacskáztak a szülők a gyerekekkel. 

A legkisebbek után a Rokka tánccsoport bemutatója érkezett, akik az őszi táncház házigazdái voltak. Kánya Réka, a gyerekek tánctanára elmondta, hogy egy pünkösdölőt adnak majd elő a gyerekek, a koreográfiát pedig még tavaly tanulták meg. Mint mondta, az új tanév új táncosokat is hozott, az idei harmadikosok csatlakoztak a csoporthoz, akik szeptemberben kezdték el tanulni a táncot. Az előadáson szerették volna megmutatni a szülőknek, hogy már most milyen ügyesek a gyerekek, akik előtt még sok fellépés áll a tanévben. 

Hosszan pörögtek a szoknyák, dübörögtek a csizmák a kis táncosok pedig ezúttal is vastapsot érdemeltek a bemutatójukért. A gyerekektől kedvet kapva a kicsik táncházával folytatódott a program, ahol szintén Farkas Emőke mozgatta meg a családokat. Bizony még az apukák is táncra keltek kislányaikkal. Az aprótalpúaktól végül Szénási Veronika meséjével búcsúztak, hogy utána kezdetét vegye a felnőttek táncháza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában