Jegyzet

2023.10.20. 21:00

Rekordok

Tíz kilogrammos karalábé termett a tatabányai Gábris Jenő kertjében, ezzel hazai rekordot állítottak be. Lapunk írt már korábban óriási méretű nagyigmándi krumpliról és barackról, vagy éppen hatalmas komáromi tyúktojásról. Az ácsiak pár évvel ezelőtt tojásfájukkal döntöttek rekordot.

Körtvélyfáy Dina

Az emberek szeretik megmutatni, ha valamiből nekik van a legnagyobb, a legtöbb, és még sorolhatnám. A természetes versenyszellem pedig újabb és újabb rekordokat szül. 

Ezek a rekordok pedig sokszor nagy összefogást igényelnek, összehozzák a közösségeket. Ácson is rengetegen gyűjtötték a tojásokat, segítettek díszíteni, az egész város egy emberként dolgozott a siker érdekében. Nyilván a túlzott versengésnek is vannak hátrányai, de egy rekordkísérlet tényleg megéri a munkát, hiszen olyan embereket hoz össze, akik talán nem is ismerték egymást, vagy netán még haragot is tartottak egymással. A közös cél viszont jól meg tud erősíteni egy közösséget, egyéni emberi kapcsolatokat. 

Egy óriási zöldség megtermesztéséhez is szükség van a csillagok együttállására. Nem mindegy, milyen a vetőmagunk, milyen a föld minősége, és nem utolsósorban sok munkára is szükség van, hiszen aki nem ápolja a kertjét, az nem igazán számíthat sikeres termésre sem. Persze valljuk be, hiába nekünk van a legnagyobb zöldségünk, vagy gyümölcsünk. Ha az íze nem jó, semmit sem ér. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában