Átadó

2023.10.17. 20:00

Navracsics Tiborral adták át a kamara megújult épületét, de a tatabányait is dicsérték

Rangos személyiségek részvételével adták át az Esztergomi Kereskedelmi és Iparkamara Deák Ferenc utcai térségi székházát, amely a környezeti és energiahatékonysági operatív programra pályázva valósult meg önerőt is hozzáadva.

Kemma.hu

A Kereskedelmi és Iparkamara esztergomi székházában országos, vármegyei és helyi vezetők részvételével, szakmai előadássor keretében adták át a megújult épületet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Az átadó ünnepségen többek között részt vett és felszólalt Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke, Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, kormánybiztos, Szerencsés László, a vármegyei kamara elnöke, Steindl Balázs, Esztergom alpolgármestere és Zoltai Dániel, a KEMKIK titkára. Mellettük a beruházásban résztvevő vállalkozások, vállalkozók is jelen voltak, miként a helyi, megyei intézmények, szervezetek vezetői, képviselői is.

Navracsics Tibor előadásában többek között a megújuló területpolitikáról beszélt, amelyben kiemelte, hogy cél, hogy Magyarország az öt legélhetőbb európai ország között legyen, illetve cél a vidéki népességmegtartás, az élhető vidék és az élhető városok program is. A miniszter rámutatott, hogy az elmúlt tíz év gazdasági növekedéseinek számadatai szerint vármegyénk e téren a középmezőnyben való pozíciójára, az ország „fennmaradó és elmélyülő területi különbségeire”, valamint Magyarország és a szomszédos, illetve a visegrádi tagállamok gazdasági fejlettsége összevetésére.

Navracsics Tibor miniszer a területfejlesztésről is beszélt expozéjában
Navracsics Tibor miniszer a területfejlesztésről is beszélt expozéjában
Fotó: Pöltl Zoltán / Forrás:  24 Óra

Navracsics Tibor kiemelte: a területpolitika három pillére az új területfejlesztési koncepció, a finanszírozási háttér és a vidéket megszólító területfejlesztési intézményrendszer, melyeket a megújuló területfejlesztési törvény segít. A miniszter a forráskoncentrációban, a vidék megerősítéséről szóló üzenetben, a szolidaritási hozzájárulásban és a területfejlesztési szemlélet változásában határozta meg a területfejlesztés alapjait.

Parragh László beszédében gratulációját fejezte ki a vármegyei kamara vezetésének és munkatársainak, hogy mind a bürokratikus, mind a financiális, mind pedig a műemlékvédelmi területeken megoldást találtak az esztergomi és tatabányai kamarai épület jól sikerült felújítására, miként méltatta a beruházást az említett elöljárók sora. Az ünnepség az esztergomi épület szintén megszépült udvarán, a nemzetiszínű szalag átvágásával ért véget.

Homloktérben az energetika

Szerencsés László, Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a beszédek előtt ismertette a kamara esztergomi székhelyének históriáját, illetve számot adott a szervezet vállalkozás fejlesztést elősegítő szolgáltatásairól és a közjogi szolgáltatásokról. A tatabányai és esztergomi székház felújításáról szólva kiemelte, hogy azok a 2021-ben a kormány által meghirdetett pályázaton elnyert összegből és önerőből valósult meg.

A beruházások alapvetően az energetikai korszerűsítést jelentették, illetve Esztergomban a műemléki homlokzat az eredeti kinézethez igazodva szépült meg, míg belül a nyílászárók, ajtók, illetve az energiacsökkentés jelentő új elemek használata jelentette a rekonstrukciót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában