Októberi szárnyalás

2023.10.11. 15:30

Magasba és messze szárnyaltak a repülők Tatán +fotók

Hagyományt szeretnének teremteni az Októberi Szárnyalásból.

Goletz-DeáK Viktória

Megrendezték az első tatai repülőnapot, az Októberi Szárnyalást

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A borongós reggel után délutánra a nap is kisütött így nem volt akadálya, hogy a tatai diákönkormányzat megrendezze az első tatai repülőnapot, az Októberi Szárnyalást. A Kálvária dombot ellepték a hungarocell repülők, amik az enyhe szélben messzire szárnyaltak. 

A "gépeket" a szervezők biztosították, hogy mindenki ugyanakkor eséllyel indulhasson a megméredtettésen. A versenyre összesen harminc kisgyerek jelentkezett, akik bőszen gyakoroltak, hogy milyen technikával tudják a legpontosabban célba juttatni a repcsijüket. Ugyanis ezúttal nem az volt a cél, hogy minél messzebbre szárnyaljanak, hanem hogy minél közelebb landoljanak a kitűzött célhoz. 

A gyerekek párokban álltak a rajthoz és indították útjukra a "gépeket". Mindenkinek kettő próbálkozása volt, a legkisebb távolságot jegyezték fel a papírra. A látszat ellenére nem volt egyszerű a feladat, hiszen a pihekönnyű repülőket a legkisebb szél is el tudta téríteni a kijelölt útról. Cserteg István ifjúsági referens a Kemma.hu-nak elmondta, hogy itt igazából nem is a versenyzés volt a cél. Szerettek volna egy olyan hagyományteremtő eseményt szervezni, ahol a gyerekek az utolsó melegebb napokat kihasználva a szabadban együtt jól érezhetik magukat. 

Természetesen azért a legpontosabb dobásokat jutalmazták. A legjobb távot nyerte Farkas Ádám, második helyen végzett Krajnik Noémi, harmadik lett Tóth Máté, illetve különdíjat kapott Blaschek Benedek. A nyertesek ajándékcsomagot és oklevelet vehettek át a szervezőktől. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában