Szüreti felvonulás

2023.10.17. 13:05

Lovak, traktorok és térbabák – a szüret tiszteletére vonultak fel Bakonybánkon

A remek időjárás is kedvezett a bakonybánki szüreti felvonulásnak, amelyen a népviseleti ruhákból nem volt hiány.

Kemma.hu

Megadták a módját a szüreti ünneplésnek

Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit/Facebook

Délután egy órakor az Óvoda-Művelődési ház udvarán gyülekezett a település apraja-nagyja, hogy a szüretet ünnepeljék. A felvonulás négy megállójánál néptáncosok és mazsorettesek produkcióit tekinthették meg a helyiek. Először a Kossuth Lajos utca 64. szám előtti füves területen, ezután a Béka utca és a József Attila utca kereszteződésénél, majd a Táncsics és a Dózsa utca találkozásánál, végül a volt tűzoltószertár előtti területen álltak meg. Délután négy órától megvendégelték a felvonulókat.

A gyermekeket csillámtetoválás, légvár, és még rodeó bika is várta.

Az ünnepi megnyitón Czunyiné dr. Bertalan Judit köszöntötte a bakonybánkiakat. A beszédet követően a mazsorettesek és a néptáncosok műsorait láthatta a nagyérdemű. A faluvacsora előtt sokak kedvence, a Kredenc együttes fokozta a hangulatot. De érkezett még a színpadra a különleges hangú Magyar Rózsa is. A tombolahúzást követően kezdődhetett a bál, amelyen Bakonyi László szolgáltatta a zenét.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában