Rendezték

2023.10.26. 17:49

Leaszfaltozták a felhajtót, biztonságosabban lehet rákanyarodni a főútra Tokodon

Könnyebbé és biztonságosabbá vált a főútra történő felhajtás a község központjában, ugyanis megtörtént a Kossuth Lajos és a Malom utca csomópontjának rendezése – közölte Bánhidi László polgármester az önkormányzat közösségi oldalán.

Walczer Patrik

Egy méter szélességben aszfaltozták le a felhajtót

Forrás: W. P.

Tokodon jelentős, mintegy huszonöt centiméternyi szintkülönbség volt a főút és a tér között, így egyes járműveknek leért, illetve meg is sérülhetett az alváza. A több évtizede fennálló problémát a lakosok is jelezték már az önkormányzatnak.

Bánhidi László polgármester még a munkálatok megkezdése előtt ismertette: tisztában vannak azzal, hogy a tér állapota nagyon leromlott és felújításra szorul, ugyanakkor a terület nem önkormányzati tulajdonukban van. Hozzátette, hogy készültek tervek, hogy miként újulhatna meg a közterület a jövőben és bízik benne, hogy mihamarabb rendelkezésre állhat a projekt megvalósításához szükséges forrás. Egyúttal köszönetet mondott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. esztergomi mérnökségének, hogy kérésüket figyelembe véve 1 méter szélességben leaszfaltozták az útpadkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában