Pályaorientációs nap

2023.10.30. 16:21

Különféle szakmákkal ismerkedhettek meg az ászári tanulók

A Jászai Mari Általános Iskolában egy nap a főszerep csak a szakmáké volt, minden a foglalkozási ágazatokról szólt.

Kemma.hu

Az intézmény dolgozói igyekeztek minél több területet megmutatni a diákoknak. Lehetőségeikhez mérten a könyékbeli gyárakat és cégeket is meglátogatták, így bepillantást nyerhettek a tanulók a munka világába. Mindemellett bevonták a szülőket is, akik mindig szívesen mesélnek munkájukról. 

Az elsősök a virágkötészettel ismerkedtek meg és készítettek egy asztali dekorációt. A második osztályosok verset tanultak, rajzoltak, színeztek, továbbá találós kérdések formájában bővítették tudásukat. A harmadikosok nem akárhol, a helyi Matyi pincészetben jártak, ahol végigkövethették, hogyan lesz a szőlőből bor, illetve a borászat rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek. 

A negyedik és nyolcadik osztályos tanulók Kisbérre látogattak, ahol megnézték, hogyan készül a kenyér, valamint megtudhatták, milyen feladatai vannak a mai pékeknek. Sőt, a frissen kisült pékárukból még kóstolót is kaptak. Az ötödikesek vonattal Bodajkra utaztak, ahol megismerkedtek a vasutas szakmával és a forgalomirányítással. A hatodikosok és a hetedikesek felkeresték a helyi autóalkatrész-gyártó cég üzemét. Körbevezették őket a gyárban, ahol láthatták, hogyan folyik a termelés és milyen területeken dolgoznak az alkalmazottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában