A hídon

2023.10.01. 14:25

Ismeretlenek reggeliztek egymással a Duna felett

Új ismeretségek, sőt akár barátságok is születhettek szeptember 30-án, szombaton a Mária Valéria híd járdáján felállított huszonkét asztalnál, ahol előre kiválasztott, egymást nem ismerő esztergomi és párkányi lakosok reggeliztek és gyönyörködtek közösen a kilátásban.

Walczer Patrik

Hernádi Ádám (jobbra) is asztalhoz ült

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.-nek, vagyis a program egyik szervezőjének tájékoztatása szerint az újjáépített Mária Valéria híd átadásának huszonkettedik évfordulójához kapcsolódva, első alkalommal rendezték meg a Reggeli a hídon című programot, melynek alapjául Mattia Mura olasz rendező kezdeményezéseként létrejött, ugyanezt a címet viselő dokumentumfilm szolgált. Az érdeklődők pályázat útján jelentkezhettek, ráadásul érdeklődési köreiket is megadhatták előre. Érdekesség, hogy Hernádi Ádám esztergomi és Szabó Eugén párkányi polgármester is helyet foglaltak egy-egy asztalnál.

Az aktuálpolitika – különösen a szlovákiai előrehozott parlamenti választás – mellett például az esztergomi Babits Mihály Színház előadásai, illetve a helyi turizmus kapcsán is eszmecserét folytattak a beszélgetőpartnerek. A régi fényképek is előkerültek a fiókok mélyéről, melyek a múltidézésre is lehetőséget adtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában