Parkolás

2023.10.30. 16:09

Ideiglenes parkolóhelyeket alakítanak ki az esztergomi vasútállomás közelében

Akár már novemberben igénybe vehetik az autósok azt új, ideiglenes parkolót, melyet a Schweidel József utcában, a vasútállomás mellett alakít ki az önkormányzat – közölte Hernádi Ádám esztergomi polgármester a közösségi oldalán.

Walczer Patrik

Már zajlanak a kivitelezési munkálatok

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A vasútvonal felújítását követően ugrásszerűen nőtt azoknak az utasoknak a száma, akik tömegközlekedéssel jutnak el munkahelyükre. Ennek köszönhetően a P+R parkoló hamar szűkösnek bizonyult és napközben szinte lehetetlen parkolóhelyet találni a peronok mellett. Ezen felül a lakótelepi férőhelyek sem elegendőek már az ott lakóknak, hiszen egyre gyakoribb, hogy egy-egy családban több autót is fenntartanak.

A város vezetője a minap tartott helyszíni szemlét a Schweidel József utcában, ahol jelenleg is zajlanak a kivitelezési munkálatok. Videós bejegyzésében számolt be arról, hogy sikeres egyeztetéseket folytattak a MÁV-val, így ideiglenes férőhelyekkel enyhíthetik a megnövekedett parkolási igényeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában