Helyreállítják

2023.10.02. 11:58

Lezárnak egy sávot Esztergomban - omlásveszélyt hárítanak el a partfalnál

Elkezdődött a partfal rekonstrukció az esztergomi Szent György-árok Kőrösy László utca és a Visegrádi út közötti szakaszán, emiatt a Vaskapui úton ideiglenes jelleggel egy kisebb szakaszon félpályás útzár lépett életbe – olvasható a város hivatalos oldalán.

Walczer Patrik

Már zajlik a munka az árokban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Még február 4-én a kiadós eső hatására a Vaskapu felől érkező csapadék jelentősen megrongálta az árok mederburkolatát, az önkormányzat tájékoztatása szerint a nagy mennyiségű víz alámosta a rézsű körömvonalát. Az útról az árokba folyó csapadék beszivárgott a rézsűs mederpartfal mögé, ami 15 méter szakaszon megsüllyedt, míg az útpadkán 10 méter hosszan repedés keletkezett. A partfal omlás veszélyezteti a közutat, a vízlevezető árkot és a közúti padkában elhelyezkedő közműveket, így a helyreállítás mindenképpen szükséges.

A lezárás a Visegrádi út irányába haladók sávját érinti és a korlátozás várhatóan november közepéig érvényben marad. Kérik a járművezetőket, hogy az érintett szakaszon kellő óvatossággal közlekedjenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában