Búcsú

2023.10.03. 09:37

Gyászolnak a tatabányai mentősök: elment a szeretett bajtárs, mindenki Gumimacija

Alig 45 évesen, 23 év szolgálat után saját bajtársai vitték az otthonából kritikus állapotban a kórházba Frigyes Gábort.

Kemma.hu

A Tatabányai mentőszolgálat közösségi oldalán osztotta meg azt a szomorú hírt, hogy egykori bajtársuktól, a 45 éves Frigyes Gábortól, vagy ahogy Tatabányán hívták, Gumimacitól búcsúznak. 

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán emlékezett meg az elhunytról. Mint írták: szeptember közepén lett rosszul otthon Frigyes Gábor, kiváló mentőápoló bajtársuk, akihez azonnal „saját” esetkocsiját riasztotta a mentésirányítás. Az életmentők kiemelt figyelemmel látták el kollégájukat, majd kritikus állapotban szállították kórházba, ahol azonnal megoperálták. Minden remény ellenére azonban a szervezete feladta a harcot. 

A mentőszolgálat kiemelte: Gábor 23 éve szolgálta odaadóan hivatását, először a Központi, majd a Pesthidegkúti Mentőállomáson, de a Zsámbéki mentőknek is gyakran besegített. Jellegzetes megjelenése, végtelen türelme és rendkívüli szakmai felkészültsége tette felejthetetlen karakterré, aki több ezer rászorulón segített. A pesthidegkúti életmentők közösségi oldalukon arról írnak, hogy az életmentők október 4-én, 18 órai kezdettel közös gyertyagyújtással búcsúznak bajtársuktól, ahova mindenkit szeretettel várnak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában