Halloween

2023.10.27. 09:00

Fotókon a tatabányai tökfesztivál, családok lepték el az Árpád teret

Tökfesztiválra hívta a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány a családokat.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Az Árpád téren megrendezett hagyományos program ezúttal is sok érdekes, a halloweeni szokásokhoz igazodó programot kínált. Az alapítvány munkatársai is az alkalomhoz öltöztek: kifestve, hatalmas kalapokkal fogadták a csemeték rohamát. A tér pillanatok alatt megtelt, s talált gazdára a százhatvan dísztök. Lehetett hagyományos mintákat, s egyedi alkotásokat is készíteni. Ebben nagy szerepe volt a szülőknek is, hiszen a gyerekek kis keze nehezen birkózott meg a feladattal. 

A tökfaragás mellett lámpásokat is készíthettek, s volt gyurmázás is, ahol pókokat, szellemeket is lehetett formázni, vagy pókos színes rajzot is készíthettek, amelyből szinte kipattant a fekete rovar, s még több ügyességi játék is várta a legkisebbeket. Mécseseket is alkothattak, hiszen a program a sötétedés után lámpás felvonulással zárult. Az elkészített kis alkotásokkal a kezükben vonultak a családok az Árpád térről az Agoráig.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában