Fejlesztések

2023.10.06. 07:10

Fórum előtt közmeghallgatáson tájékoztattak az ácsiakat, másnap demonstráció volt +videó

Ahogy arról beszámoltunk, a városban kedden lakossági fórumot tartottak a leendő katódüzem kapcsán. Mindezt azonban megelőzte egy közmeghallgatás is, amelyen dr. Szentirmai István polgármester beszámolt az elmúlt időszak fejlesztéseiről, eredményeiről is. Így például arról, hogy az ácsi önkormányzat az elmúlt évben is igyekezett kihasználni a pályázati lehetőségeket a város és intézményeinek fejlesztésére.

Kemma.hu

Szentirmai István beszámolt az elmúlt időszak fejlesztéseiről

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

Így például elhangzott, hogy a TOP Plusz Élhető Települések tárgyú felhívásban 2022-ben 300 millió forint támogatást nyert a város a csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére. A projekt a településen öt helyszínt érintene, az eljárás folyamatban van, az engedélyek megérkezéséig az idei év végén terveik szerint kiírják a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást is. Annak eredményes lezárását követően 2024-ben megvalósulhat a fejlesztés. 

2023-ban is több pályázatot nyújtott be az önkormányzat. Szeretnék például így a városgazdálkodás gépparkját bővíteni rotációs kapával, földfúróval, lapvibrátorral, betonkeverővel, illetve egy nagy teljesítményű lombszívóval, másrészt pedig szeretnének még beszerezni 30 sörpadgarnitúrát is a rendezvényekhez. A projekt költségvetése 7 millió forint, melyhez önerőt nem szükséges biztosítani. A Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek program Testvérváros-programok pályázati felhívás keretében a 2024-ben megrendezésre kerülő Ács-Kapocs Fesztivál támogatására nyújtottak be pályázatot, mely egyben a testvértelepülésekkel való kapcsolatok erősítéséről is szólni fog. Meghívott vendégeik: Olasztelek, Madar, Csallóközaranyos, Szentpéter, Hetény. A pályázati forrásokon felül, önerőből önkormányzati bérlakásokat újítottak fel, fogorvosi rendelőt, vadkamerákat telepítettek a mezőőrök munkáját segítendő, közvilágítást fejlesztettek, hogy csak néhányat említsünk. 

A közmeghallgatás és a lakossági fórum után másnap demonstrációt is szerveztek a katódgyár ellenzői, és ott nagyjából a fórumon elhangzottakat ismételték el, illetve azokra reflektáltak, a korábban is képviselt álláspontjukat megismételve, ahhoz igazodva. 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában