Mulatság

2023.10.18. 19:01

Felvonulók járták végig Bajna utcáit - Erős Gábor is táncra perdült +fotó

A napos, kellemes őszi időnek köszönhetően több százan csatlakoztak a szüreti felvonuláshoz, melynek keretében az önkormányzat és a községi könyvtár felhívásának eleget téve feldíszített kistraktorok, kocsik, lovasok, sőt a gyermekeket szállító kisvonat is bejárta a település utcáit.

Walczer Patrik

Több százan csatlakoztak a szüreti felvonuláshoz Bajnán

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Szepesi Szabolcs nagymester vezetésével részt vettek a bajnai szüreti menetben a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend tagjai is, továbbá Erős Gábor országgyűlési képviselő is a felvonulókkal tartott. Az egyes megállóknál a falubeliek süteményekkel és üdítőkkel, italokkal is kedveskedtek a menetnek. A felvonulás az iskolánál ért véget, ahol Erős Gábor és Szepesi Szabolcs mellett Pallagi Tibor polgármester is köszöntötte a bírót és a bírónét, akiknek jelképesen átadta a község pincéjének a kulcsát.

A beszédek után elsőként a nagycsoportos óvodások járultak színpadra, majd a helyi Boróka Citeracsoport következett. A helyi együttes kérésére hívták el a rendezvényre a felvidéki Nemeshódos településen működő citerazenekart is, mely szintén sikert aratott. Fellépett továbbá a remek hangulatú esti szüreti bált szervező Csima Hagyományéltető Egyesület, az Etyeki Hosszúlépés Kulturális Egyesület is. Végül Timár Mihály néptáncpedagógus vezetésével a Bajnai Gyermek Néptánccsoport zárta a műsort.

szüret bajna
Az országgyűlési képviselő sem maradt ki a mulatságból
Fotó: W. P. / Forrás:  24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában