Megemlékezés

2023.10.30. 19:54

Emlékművet avattak Alsógallán - Moser Ernő fafaragó munkáját dicséri +fotók

Az első sváb családok 290 éve érkeztek Alsó- és Felsőgallára. Nekik állít emléket a Felsőgallán született, de Alsógallán élő fafaragó alkotása.

Kemma.hu

Az új, immáron megszentelt emlékmű az Alsógallai Tájház udvarán áll

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Megszentelték az új emlékművet szombaton az Alsógallai Tájház udvarán. Az emlékművet a Felsőgallán született, de Alsógallán élő fafaragó, Moser Ernő készítette, aki az eseményen átvehette az Alsógalla Hagyományaiért, Jövőjéért Díjat. 

– Alapvetően ez az év egy különleges év, hiszen idén 290 éve, hogy az első sváb családok megérkeztek Alsógallára. Ennek alkalmából szerettünk volna egy emlékművet állítani, hogy legyen egy hely, ahol a megemlékezés virágait elhelyezhetjük, ahol gondolkodhatunk a sorsunkról, megemlékezhetünk az őseinkről, így jött az emlékműállítás gondolata Alsó- és Felsőgallán – emelte ki Schamberger Ágnes, az Alsógalla Hagyományaiért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki hozzátette: 

– Úgy terveztük, hogy mindkét helyen, és szerencsére így is valósítottuk meg, hogy búcsúkor fogjuk felállítani az alkotást. Az, hogy az emlékmű mit mutat, az a svábok sorsához kötődik.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában