Gördülő Kosár Termelői Piac

2023.09.05. 13:27

Zenés esti piac és egyesületi lecsó parti Tatabányán

A Gördülő Kosár Termelői Piac és a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete ismét nagyszabású programra készül a Madács utcai központban. Szeptember 14-én, csütörtökön 14.30 órától este kilenc óráig tart nyitva és zenés esti piaccal valamint egyesületi lecsó partival várják majd a látogatókat.

Kemma.hu

Finom lecsóval várják majd az érkezőket. Képünk egy korábbi rendezvényen készült

Forrás: 24 Óra

Fotó: archív/Novotni

A már hagyományosan működő termelői piac ezúttal ugyanis hosszított nyitvatartással üzemel: azaz este kilenc óráig lehet felkeresni a standokat, hogy beszerezhessék mindazt, ami egy lecsóhoz, vagy más finomsághoz szükséges. 

A termelői piacon ugyanis a környék kiváló termelői kínálják portékáikat: zöldségek, gyümölcsök  mellett, tejtermékek, kecskesajtok, füstölt áru, ajándéktárgyak, sütemények, pékáru, mézek is várják többek között a vásárlókat. A kihagyhatatlan lángos is készül, s a Hörpinta Trabi ital standjánál lehet majd leöblíteni a sajtos-tejfölös finomságot. 

Ezúttal is várják a gyerekeket, akik ugrálóvárban és kézműves foglalkozáson szórakozhatnak, amíg szüleik vásárolnak. A Tatabányai Múzeum pedig visszapörgeti a látogatókat az időben: egy vaskori kelta kézimalommal mutatják be, hogy milyen lehetett gabonát őrölni. 

Késő délután élő zene szól, s 19 órakor bográcsban főtt lecsót kóstolhatnak majd a látogatók. Természetesen a helyben termesztett kiváló termékekből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában