Autómentes nap

2023.09.22. 07:22

Trükkös bringát is kipróbálhattak a komáromi gyerekek +fotók

Autómentes napot szerveztek Komáromban is, amelyen a város mintegy százhetven kisdiákja vett részt.

Körtvélyfáy Dina

A gyerekek kipróbálhatták a trükkös bringákat is

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A program több állomáson zajlott, a Petőfi-iskola udvarán és a Szabadság téren, illetve környékén. Volt KRESZ-pálya, ki lehetett próbálni trükkös bringákat, majd rolleres akadálypályán ügyeskedhettek. A rendőrség is ügyességi pályával készült, környezetvédelmi tesztet is ki lehetett tölteni, a vöröskeresztesek pedig sérülésimitációval és Hősképző programmal várták a fiatalokat. A Brigetio Egyesület kerékpáros akadálypályán vezette végig a csapatokat.

A gyerekeket Hajnal Dóra önkormányzati képviselő köszöntötte, majd átadta a szót dr. Molnár Attila polgármesternek. A város vezetője arról beszélt, rendkívül fontos a környezettudatos közlekedés. Hozzátette, az a céljuk, hogy a jövőben csak elektromos buszok közlekedjenek Komáromban. Arra is felhívta a figyelmet, az elmúlt tíz évben tizenegyezer fát ültettek el a településen. Hangsúlyozta, fontos az önkormányzat számára a zöldfelületek növelés, az intézmények energetikai korszerűsítése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában