Vízipisztolycsata

2023.09.15. 07:00

Több rekord is megdőlt a vízipisztolycsata országos megmérettetésén Esztergomban

Több magyarországi fürdővel együtt az esztergomi Aquasziget is beszállt a vízipisztolycsata rekordkísérletbe. A Magyar Fürdőszövetség által szervezett esemény végül több rekord is született, így például a résztvevők számában, mely szerint az augusztus 19-én megtartott eseményen közel hatezren harcoltak a benevezett fürdők medencéiben.

Kemma.hu

Esztergomban 216-an vettek részt a vízipisztolycsatában

Forrás: aquasziget.hu

Örömteli hírről közölt az esztergomi Aquasziget honlapja. Mint írják: „Az augusztus 19-re meghirdetett programhoz a Fürdőszövetség 37 tagfürdője csatlakozott, országszerte kerekítve összesen 5900 (+/-10% hibahatárral) fürdővendég vett részt valamelyik strandon a fergeteges vízipisztolycsatában.” 

Az intézmény site-ja arról is tudósít, hogy több rekord is született a mostani akcióban. Egyrészt már az rekord volt, hogy idén 37 helyszínen tartották az eseményt, mivel korábban ez egyetlen helyen történet. Másrészt rekord – és igazán ez volt a csúcsteljesítmény – hogy augusztus 19-én 14 órától negyedórán át összességében 5900 fő lövöldözött vízzel a benevezett strandokon. 

Rekorddöntés is történt, mégpedig az egy helyszínen vízipisztolycsatát játszók számát tekintve. „Túlszárnyalva a szigetvári fürdő eddigi rekordját a mostani új rekord kerekítve 1200 fő, melyet a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdő állított be”, olvasható a cikkben. Az esztergomi élményfürdőben 216 fő hadakozott egymással a belső medencében, mellyel a 37 indulóból a hatodik helyet érte el az Aquasziget. A rekordokat a Magyar Rekord Egyesület irányította és hitelesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában