Osztálytalálkozó

2023.09.30. 09:58

Több mint 60 éve végeztek, most újra összeültek a Fazekas nagy öregjei

Iszogattak, nótázgattak, nosztalgiáztak az örökifjak.

Petrik József

Jól sikerült a 63 éves osztálytalálkozó

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. J.

Az osztálytalálkozóknak mindig is volt egyfajta különös varázsa, hiszen ötévente olyanokkal is találkozhattunk, akikkel utoljára talán még a matekórán reszkettünk együtt. Ám, ahogy múlnak az évek, ezek az osztálytalálkozók elszaporodnak, hiszen ki tudja, hogy egy 40-50 éves összejövetelre ki tud még elmenni. A „felső tatai” 1. számú Fazekas utcai Általános Iskola diákjai is egyre gyakrabban szerveznek találkozót. Legutóbb például a 63 éveset. És ez volt az elmúlt esztendőkben immáron a harmadik. A most szeptemberi „randin” 19-en részt úgy, hogy a „fiúk” voltak többen, 11:8-ra „nyertek”.

A találkozó színhelye a környékbeliek közül sokak számára volt ismerős: a Kocsi utca, a tangazdaság és az egykori gépállomás által határolt terület volt az örökifjak gyerekkori birodalma. A „lányok” sütivel érkeztek, a fiúk jóféle itókákkal. A finomságok elfogyasztását a nosztalgiázás követte, majd a közös nótázás. Nem véletlen, hogy mindenki jól érezte magát, így búcsúzáskor el is hangzott: Jövőre ugyanitt veletek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában