Támogatásból

2023.09.30. 20:17

Segítség a segítőknek: új mentési eszközöket vehettek a tatabányai terepjárósok

Újabb eszközökkel bővülhetett a tatabányai terepjárós önkéntesek felszerelései.

Goletz-DeáK Viktória

A Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyik fő támogatási forrása a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt támogatás, amelyre önkéntes mentőszervezetek pályázhatnak. Az itt elnyert összeget egy előre meghatározót célra fordíthatják a szervezetek: van amiből csak eszközöket vásárolhatnak, van amiből pedig a fenntartásukat finanszírozhatják. 

Ezen a pályázaton nyert el a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 365 ezer forintot, melyből gépeket vásárolhattak az októberi USAR Könnyű városi kutató mentő minősítésükre, valamint éles helyzetekben való használatra. Közösségi oldalukon számoltak be arról, hogy az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a már kinézett gép jelenleg olcsóbb volt, mint a megnyert összeg, ezért egy másik gépet és hasznos kiegészítőit is meg tudták vásárolni.

– Igaz így már ki kellett pótolnunk saját pénzünkkel, de a céljainkért mindent megteszünk – írták posztjukban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában