Programváltozás

2023.09.19. 16:36

„Nincs idő várni” - a Bakonyalja nagy bulija marad el, DJ. Szatmári sem zenélhet

A várható esős időjárás miatt a szombati szüreti mulatságot elhalasztják a településen.

Kemma.hu

Sógorka Miklós, Súr polgármestere a település hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy a szombatra tervezett szüreti rendezvény a várható kedvezőtlen időjárás miatt elmarad. Mint, ahogyan azt írta, nagyon készültek a rendezvényre, a sok munkával járó előkészületet elvégezték, a fellépőkkel való szerződéseket megkötötték, lovasokat és traktorosakat invitáltak, a főzést leszervezték, a rendezvényteret kitakarították. Kiemelte, hogy már nagyon várták a mulatság eljövetelét, de sajnos az időjárásra nincs ráhatásuk.

A polgármester hozzátette, hogy ismét beigazolódott, nagy szükségük lenne egy Súri Vigadó nyitott-fedett rendezvényépületre, ahol az időjárás kevésbé befolyásolná a  rendezvényeiket. De amíg ilyen nincs, addig sajnos kiszolgáltatottak az elemeknek.

A község önkormányzatának hivatalos oldalán az is olvasható, hogy a döntés meghozatala előtt többekkel konzultált Sógorka Miklós, és azt a tanácsot kapta, hogy “még várjon a döntéssel“, hátha szombatra mégis jó idő lesz. 

A polgármester hangsúlyozta:
– Erre az érvelésre el kell mondanom, hogy nincs idő tovább várni, a döntésre most van itt az utolsó pillanat: ugyanis a fellépési szerződések, a mobiltechnikai szerződések értelmében, ha 72 órán belül mondjuk le a szolgáltatást, akkor a szerződés szerinti összeg 100%-át kell megfizetni. Egy ilyen “kis“ szüreti rendezvény költségvetése 1,5 millió forint, amelynek kifizetését nem sajnálná az ember, ha egy jól sikerült rendezvényről lenne szó. De egy eső elmosta rendezvényért 1,5 millió forintot kifizetni nagy bosszúság lenne. Ezért nem könnyen, de kényszerűségből azt a döntést hoztam, hogy a 2023. évi szüreti mulatság rendezvény elmarad. A döntés helyességét szombati napon tudjuk megítélni. Kérem a Kedves Lakosság megértését, döntésem elfogadását!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában