Energia

2023.09.05. 12:25

Naperőmű a hívószó egy jövőt jelentő döntéshez Nyergesújfalun

Naperőmű hívószóval hívja fel a figyelmet honlapján a helyi önkormányzat arra a lehetőségre, hogy ezen hét szerdájáig lehet észrevételeket tenni egy változással kapcsolatban.

Kemma.hu

Forrás: Energiaügyi Minisztérium/Facebook

Módosult a város településrendezési terve, az újdonság egy kiemelt fejlesztési külterületet érint. Itt létesülne egy, műszaki paramétereit tekintve kisebb erőmű. A beruházás részletei a honlapon, az Elektronikus Térségi Tervezést Támogató Rendszer keretében, illetve személyesen, ügyfélfogadási időben, a polgármesteri hivatalban tekinthetők meg. Az észrevételeket írásban lehet megtenni a jelzett határidőig. A segítő közreműködők jelzéseit előre is megköszönte Mihelik Magdolna polgármester.

A szakmai szövegbe belekukkantva kiderül, hogy Az egyszerűsített eljárás véleményezési szakaszára készült, partnerek által véleményezendő tervezet című anyagot egy fővárosi székhelyű kft. készítette. Alapos, nem egyszerű részleteket is tartalmazó, szakszerű munkának tűnik. Az ötoldalas nyitányt követő négy fejezetben összesen egy híján száz oldalt lehet még bogarászni. A szakszerű észrevételek, vagy a vélt gondok jelzésére talán nem csak a hozzáértők vállalkoznak. A szakszöveg áttekintése, jó értelmezése nem csak az úgymond civilek számára nehéz.

A terv, egy nem hivatalos szövegben, egyszerűsíthető. Erre jó példa Mihelik Magdolna összefoglalója világhálós oldalán. A város polgármestere többek közt jelezte, hogy Nyergesújfalu legtöbb adót befizető cége, a Zoltek Zrt. naperőmű létesítését tervezi a cég területén. Erre néhány éven belül uniós előírások is kötelezik a vállalatokat. A beruházáshoz szükséges helyi szabályzatot már módosították a képviselők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában