Kiállítás

2023.09.22. 07:23

Művészet és gasztronómia elegye várta az érdeklődőket a WAMK-ban

A Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtárban is egyre nagyobb az élet a forró napok elmúltával.

Kemma.hu

Szeptember 14-én, csütörtökön délután két ügyes kislány, Szűcs Jázmin és Szűcs Boglárka köszöntötte mindazokat, akik a KÉPEK -SZÍNEK- ÍZEK című kiállításmegnyitóra érkeztek, amelyen Vindisch Zsanett műveit tekinthették meg. Jelenleg kiállított képeinek főtémája a szőlő, szőlőtőke, az ászári szőlő, amihez személyesen is kötődik.

Vindisch Zsanett, ászári képzőművész egy nagyon fiatal tehetség, aki tanulmányait a győri Kovács Margit Művészeti Szakközépiskolában kezdte, ahol tűzzománc művességet tanult. 2016-ban kiváló eredménnyel végzett, és a szakma legjobbjának választották. Ezután a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnáziumban festő szakon képezte magát, majd visszatért Győrbe és 2021-ben tervezőgrafikusként végzett. A rajzolás, alkotás iránti tehetsége már általános iskolában megmutatkozott, ahol Greinerné Ábrahám Erzsébet tanárnő segítette a fejlődését.

Zsanett legújabb, szőlőtőkéket ábrázoló festményeihez és a szüreti időszakhoz kapcsolódva ingyenes bor- és sajtkóstolóval várták a kedves érdeklődőket a Petőcz Vendégház és Pincészet és Pulapuszta újjászületése, a Rácz család jóvoltából.

Az alkotó ember arc poeticáját Hobo: Viharban születtem című dalának előadásával a rédei Baracs Gergő tolmácsolta. Az alkotások október 14-ig a Művelődési Központ nyitva tartási idejében ingyenesen megtekinthetőek, a képek egy része megvásárolható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában