Mi történik?

2023.09.29. 13:00

Munkagépek jelentek meg a tatabányai szellemháznál - mondjuk, mi történik a helyszínen

Több közösségi oldal is beszámolt arról, hogy munkagépeket látnak Tatabányán, a Gál lakótelepen lévő „szellemházban”. A lakótelep információit összefogó közösségi oldal mellett a városrész önkormányzati képviselője, Renczes Dávid is posztolt ezzel kapcsolatban.

Kemma.hu

Munkagépek a "szellemháznál"?

Forrás: Facebook/Gál István lakótelep

Fotó: szaboeszter013

A bejegyzéseben látszik, hogy munkagépek dolgoznak a területen. Egyesek tudni vélik, hogy a magántulajdonban lévő épületegyüttes külföldi kézbe került. Közismert, hogy több család is nagyon rossz helyzetbe került az építkezés kapcsán. A Gál István lakótelep bejegyzésében fel is teszi a kérdéseket: „vajon végre a mi folyamatos panaszkodásunk hatására elindul valami, vagy csak újabb “területrendezés”?; mi van az itt ingatlant becsületesen vásárló, kihasznált emberekkel? Őket ki kárpótolja megfelelően?”

Renczes Dávid az alábbi tájékoztatást posztolta: 
„Az elmúlt időszakban a kérésemre az önkormányzati hatósági iroda többször is felszólította a gáli “szellemház” tulajdonosát, hogy rendezzék a telket és az ingatlant, mivel az többször rendkívül gazos volt, a kerítés eltűnésével pedig ismét közbiztonsági problémák is jelentkeztek. Most úgy tűnik az intézkedések nyomán a tulajdonos megkezdte a terület rendezését és valószínűleg megtörténik az épület elkerítése is. Köszönet érte!

Az épület jövőjével kapcsolatban többször sikerült információt kérnem a telek tulajdonosától. A céljuk egyértelműen az épület befejezése, de hogy erre mikor kerülhet sor, arról még nincsen információm. Amint lesznek újabb fejlemények természetesen tájékoztatást adok a lakosság számára.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában