Vetélkedtek

2023.09.25. 10:10

Most is sokan várták a Czibor Zoltán-paralimpiát Komáromban (fotókkal)

Immár tizenötödik alkalommal szervezték meg a Czibor Zoltán-paralimpiát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézményének és Sorstárs Támogató Szolgálatának udvarán Komáromban. A jó hangulatú programon nyolc csapat vett részt.

Körtvélyfáy Dina

A vetélkedésben nyolc csapat vett részt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Az intézmény vezetője, Ravaszné Takács Márta köszöntötte a részvevőket. Azt hangsúlyozta, mindig nagy izgalommal várják ezt a rendezvényt, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát náluk. Örömét fejezte ki azért is, hogy ilyen kellemes időben sportolhatnak.

Molnárné dr. Taár Izabella, a járási hivatal vezetője arra hívta fel a figyelmet, a sport valóban mindenkié. Hozzátette, ez az esemény minden esztendőben a mozgás örömét hirdeti.

Preininger-Horváth Edina, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-dunántúli régiójának ügyvezetője arról beszélt, a sport a találkozások lehetőségét is jelenti számukra, minden évben jó barátokkal találkoznak. Hangsúlyozta, a sport a szabadság lehetőségét is jelenti, legyünk bármilyenek ebben a világban.

Horváth Gyula, a város volt sporttanácsnoka arra hívta fel a figyelmet, itt nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos, és aki részt vesz ezen a paralimpián, azok mind aranyérmet érdemelnek. Czibor Zoltánra, az Aranycsapat tagjára is emlékezett, akiről a máltais paralimpia a nevét is kapta. Mint mondta, Czibor Zoltán csodálatos, igazi keresztény ember volt, akit végtelenül tisztelt és szeretett.

Dr. Molnár Attila polgármester bejelentette, jut forrás a város további fejlesztésére is. Régi ígéretüket is valóra tudják váltani, miszerint az intézmény előtt parkolót alakítanak ki, hiszen rengetegen jönnek erre a máltaisokhoz, illetve a szomszédos Szőnyi Színes Óvodába is autóval. A beruházás értéke tízmillió forint lesz, a munkálatokba nemsokára bele is fognak.

A város vezetője felhívta a figyelmet a mozgás fontosságára is, mert úgy látja, sokan a virtuális valóságban rekednek, nem szívesen mozdulnak ki. Ezért is tartja fontosnak azokat a rendezvényeket, amelyeken népszerűsítik a mozgást, mert ez nem csupán a résztvevőknek tesz jót, hanem a társadalomnak is jó példát mutat. Köszönetet mondott a máltaisoknak a szervezésért, és a sok önkéntesnek is, akik segítik munkájukat.

A megnyitó után következett a zenés bemelegítés, a versenyzők ezúttal is Suhajda Flórával, a komáromi Fitkid vezetőedzőjével pörgethették fel magukat a feladatok elvégzése előtt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában