Átadták

2023.09.01. 17:25

Megújult a koppánymonostori iskola tornacsarnoka +fotók

Ünnepélyes keretek között adták át a Koppánymonostori Általános Iskola felújított tornacsarnokát.

Körtvélyfáy Dina

Dr. Takács Ádám, a Tatabányai Tankerületi Központ szakmai vezetője a tanévnyitón elmondta, külön öröm számára az, hogy az intézmény fennállásának 125 éves évfordulója alkalmából valósulhatott meg a beruházás. 

Az 52 millió forintos projekt tartalmazta a tetőszerkezet megújítását, a hőszigetelést és a csarnok ablakainak cseréjét is. Czitáné Bibók Melinda igazgató azt hangsúlyozta, a tornaterem egy olyan közösségi helyszín az iskolában, ahol jó együtt lenni, közösen sportolni.

Czita János alpolgármester külön köszöntötte az iskola elsőseit, majd arra is kitért, a tornaterem az év végén lesz harmincéves. Mint fogalmazott, sokáig nem voltak vele műszaki gondok, de a szerkezeti elemek mostanra elöregedtek, így gyakran beázott. Ez a probléma azonban a beruházásnak köszönhetően megoldódott.

Dr. Molnár Attila polgármester rámutatott, az iskolakezdés nagy anyagi terhet jelent, ezért pénzalapot különítettek el a családok segítésére, amelyet a szociális osztályon lehet igényelni. Emellett a családsegítő és a máltaisok is tanszercsomagokkal és egyéb eszközökkel járulnak hozzá a tanévkezdéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában