Közösség

2023.09.12. 14:19

KőKővön nem maradt Süttőn, akkora volt a buli a hétvégén

Kilencedik alkalommal rendezték meg a KőKövön Fesztivált Süttőn, ahol bemutatták és átadták azt az imázsfilmet is, amelyet a vármegyei önkormányzat a település részére készített.

Goletz-DeáK Viktória

Kilencedik alkalommal nyitották meg Süttőn a KőKövön Fesztivált

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata/Facebook

A dorogimedence.hu beszámolója szerint a megnyitó eseményen Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke adta át Czermann János polgármesternek a községről készített vármegyejárós imázsfilmet. 

– A vármegye csodás településeiről sorozatot készítettünk, és azt kérjük, rendezvényeiken adják tovább, mutassák be, hogy milyen szép megyében élünk. Fontos a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP-os támogatás és a pályázatok segítése, de legalább olyan fontos a szellemi javak, a kultúra gyarapítása is. Célunk az összetartozás erősítése, s hogy büszkék legyünk legszűkebb hazánkra – mondta beszédében Romanek Etelka.

Színes programok 

Az esemény hivatalos megnyítóját délután tartották. A programok között pedig volt kézműves vásár, kézműves foglalkozások, kőhajító verseny, amire a hölgyek, férfiak és gyerekek is külön nevezhettek. De délután indultak el a kőkemény túra csapatai. Műsort adott többek között Süttői Százszorszépek néptánccsoport, a Mákvirágok Citeracsoport és Dunamocsról a Süttői Hársfa Dalkör is. Este pedig a LORD adott nagykoncertet és a retró hangulatról Dj Kasszás gondoskodott. 

A kisfilm megtekintése után tapssal jutalmazta a közönség az élményt. A délelőtti eseményeken a részvétel regisztrációhoz kötött volt, ahol például a kőfaragáshoz használt robotokkal is megismerkedhettek a résztvevők. Érthetően a legnagyobb tapsot Juhász Árpád geológus kapta, aki a földtörténet állomásait felölelő előadásában a Gerecse és Süttő köveit is érintette.

A rendezvényen elismerésben részesült Latorcai Csaba, a süttői DESIGNKŐ Kft. Ügyvezetője, aki a fesztivál szakmai védnökeként kapott oklevelet, valamint a kőfaragó ipartestület aranykoszorús mesteri kitüntető címet adományozott számára. A megnyitó az „…és lőn világosság” című festménykiállítás megtekintésével zárult, majd színes programok és koncertek vártak az érdeklődőkre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában